DomovNaši krajiOd glasbe do gurmanskih užitkov

Od glasbe do gurmanskih užitkov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pisano poletno dogajanje se bo v našem mestu in njegovi okolici nadaljevalo tudi v tem tednu.

Že danes se je v Kopru začelo svetovno prvenstvo olimpijskega razreda finn za jadralce mlajše od 23 let. Zvečer, natančneje ob 20.30, pa bodo v koprski Taverni izbirali Miss turizma Slovenije za Miss turizma sveta 2018.

V sredo, 29. avgusta, nas čaka priljubljena prireditev Oživela ulica, med 31. avgustom in 2. septembrom pa bo mesto zavzelo še igrivo vzdušje Festivala uličnih umetnikov Frivolus. Pestro bo tudi v soboto, prvega septembra, ko bo mesto znova gostilo kulinarično tržnico  – Odprta kuhna.

Tudi september bo postregel z raznolikimi prireditvami 

Septembra nas v Pokrajinskem muzeju Koper čakajo štirje nepozabni Glasbeni večeri, 8. in 9. septembra pa bodo Marezige prizorišče Fešte fig in vina rose`, 15. septembra bo v Krkavčah pristna istrska prireditev Vonj po Istri, 22. in 23. septembra pa v Kubedu še Festival vin in belega tartufa.

Že 23. septembra Koper gosti tudi največjo športno prireditev pri nas – Ironman 70.3, zadnji konec tedna pa bo minil v znamenju slaščic, sladkih dobrot in dobre volje, saj je na sporedu jubilejna 10. Sladka Istra. 

Več o dogajanju v Mestni občini Koper na www.koper.si in Facebook strani Visit Koper.