DomovNaši krajiV Kopru z bloka padla fasada

V Kopru z bloka padla fasada

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z enega izmed blokov na Dolinski cesti v Koper je v zgodnjih jutranjih urah odpadel del fasade. K sreči poškodovanih ni bilo, odlomljeni kos fasade pa naj bi pri padcu poškodoval vhod v garažo. Na kraj dogodka so nemudoma prišli tudi gasilci Gasilske brigade Koper, ki so celotno območje ustrezno zaščitili. 

Koprski gasilci so klic na pomoč prejeli okrog osme ure zjutraj, o dogodku so jih obvestili tamkajšnji stanovalci, ki so bili priče temu, kako je del fasade dobesedno odpadel s pročelja večstanovanjskega stolpiča.

O dogodku so najprej poročali na portalu Regional Obala:

Gasilci so ob prihodu ugotovili, da je šlo za 40 kvadratnih metrov velik kos, ki se je utrgal z višjih nadstropij bloka in pri tem poškodoval garažna vrata, druge škode naj ne bi bilo. Kot so nam povedali na Gasilski brigadi Koper, so po prihodu preventivno premaknili tudi nekaj bližje parkiranih avtomobilov in odstranili del viseče fasade ter zaščitili celotno območje.

Jutri si bodo stanje na terenu ogledali tudi predstavniki Javnega stanovanjskega sklada MOK in strokovnjaki s področja gradbeništva in se nato odločali o nadaljnjih ukrepih.