DomovNaši krajiOd sobote bo Koper in Kras spet povezoval Kolobus

Od sobote bo Koper in Kras spet povezoval Kolobus

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. julija, bodo ponovno vzpostavili storitev za potnike Kolobus. Gre za brezplačne avtobusne prevoze za potnike in kolesarje, ki bodo potekali ob sobotah in nedeljah med Koprom in Krasom.

Odhod bo z glavne avtobusne postaje v Kopru, ustavil pa se bo na Kozini, v Rodiku, Škocjanskih jamah, Lipici, Divači, Sežani in Štanjelu ter se po isti poti vrnil v Koper. Kolobus bo vozil dvakrat dnevno do vključno 3. septembra. Kolesarji bodo nanj lahko naložili kolesa.

Storitev je v višini 80 odstotkov sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru strateškega projekta Adrioncycletour, program Interreg Italija-Slovenija. Razliko bodo zagotovile občine Sežana, Komen, Hrpelje Kozina in Divača.

Giuliano Nemarnik, direktor Regionalnega razvojnega centra Koper, ki pri projektu Adrioncycletour sodeluje kot partner, je ob nedavni predstavitvi storitve Kolobus izrazil zadovoljstvo, ker so znova uspeli pridobiti evropska sredstva za izvedbo storitev za potnike. Ob tem je izrazil upanje, da se jih bodo lokalne skupnosti v prihodnje odločile same finančno podpreti.

Foto: RRC Koper