DomovNoviceV juliju bo Koper obiskalo dvanajst potniških ladij

V juliju bo Koper obiskalo dvanajst potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za julij napovedanih dvanajst prihodov potniških ladij, ki bodo popestrile daljše julijske dneve. Konec meseca bosta v Kopru privezani kar dve potniški ladji, in sicer Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, ter Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises.

V soboto, 1. julija, bo kot prva v mesecu k nam iz Zadra priplula potniška ladja Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises. Velikanka bo na krovu prevažala kar 2.500 potnikov in čez 1.000 članov posadke.

V nedeljo, 2. julija, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises.

Teden bo v torek, 4. julija, otvoril prihod ladje Marella Explorer 2, prav tako ladjarja Marella Cruises, ki bo svojo pot iz Kopra nadaljevala proti Splitu. Že naslednji dan, v sredo, 5. julija, bo potniški terminal krasila Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise line, ki se bo v našem mestu ponovno vezala v nedeljo, 9. julija.

V nedeljo, 16. julija, je na potniškem terminalu napovedan prihod ladje Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, v torek, 18. julija, pa ladje Azamara Onward, ladjarja Azamara Club Cruises. Naslednji dan, 19. julija, bo v Koper ponovno priplula potniška ladja Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise line.

V torek, 25. julija, se bo na potniškem terminalu privezala Enchantment of the seas, ladjarja Royal Caribbean international, ki je naše mesto prvič obiskala konec maja letos.

V soboto, 29. julija, bosta potniški terminal krasili kar dve potniški ladji, in sicer Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, ter Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises.

Kot zadnja v mesecu se bo v nedeljo, 30. julija, v Kopru privezala Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, ki ima v svoji floti pet potniških ladij srednje velikosti. Marella Explorer bo svojo pot nadaljevala v sosednjem zalivu, proti Trstu. Krajše razdalje so ena od značilnosti ladjarja Marella Cruises, ki svoja potovanja načrtuje na način, da potniki manj časa preživijo na morju in več na posamezni destinaciji. Na tak način jim omogočijo na voljo več časa za spoznavanje značilnosti kraja in države.

Foto: MOK