DomovNaši krajiOdprte prijave na Altroke Sladko Istro

Odprte prijave na Altroke Sladko Istro

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec poletja v Kopru je tradicionalno zaznamovano z mednarodnim festivalom sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Letos pa bodo praznik sladkega nadgradile tudi druge kulinarične dobrote Istre oz. Altroke Istra Gourmet Festival, zato se 23. septembra v mestu obeta prav posebna prireditev  – Altroke Sladka Istra.

Ponudniki sladic in sladkih izdelkov, čokoladnih mojstrovin, sladkih pijač in ostalih izdelkov, ki so povezani s sladkimi dobrotami, se na Altroke Sladko Istro lahko prijavijo do 31. julija 2023 prek spletne prijavnice, ki je dostopna na www.visitkoper.si.

Sicer pa so letos v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, ki organizira Sladko Istro in Altroke Istra Gourmet Festival, za domača društva pripravili prav posebno ugodnost – za društva Mestne občine Koper, ki so se prijavila na razpis Mestne občine Koper, bo namreč stojnica na Altroke Sladki Istri brezplačna.

Prav tako bo letošnja novost prireditve neposredno plačilo ponudnikom na stojnicah, ki nadomešča nekdanje kupončke oziroma lanskoletne sladke kovance.

Tudi letos pa bo prireditev dodatno obogatil spremljevalni program. Ponudniki drugih kulinaričnih dobrot iz Istre, ki bi radi sodelovali na zadnjem Altroke Istra Gourmet Festivalu, ki bo sočasno s Sladko Istro 23. septembra v Kopru, se še vedno lahko prijavijo za sodelovanje na prireditvi.

Več na www.visitkoper.si, za dodatne informacije pišite na: turizem@visitkoper.si

Foto: ZMKT