DomovKulturaOdprte so prijave na 11. Istrsko pustno povorko

Odprte so prijave na 11. Istrsko pustno povorko

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi ljubitelji pustnega dogajanja vabljeni k prijavi na 11. Istrsko pustno povorko, ki bo 2. marca v Kopru. Tudi letos se na povorko lahko prijavijo pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske.

Prihod pomladi v slovenski Istri bo tudi letos zaznamoval Istrski karneval. V Kopru bodo na pustno soboto, 2. marca, pripravili 11. Istrsko pustno povorko.

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske se prek prijavnice, ki je dostopna na spletni strani www.istrski-karneval.si oziroma tukaj lahko prijavijo za sodelovanje na povorki, in sicer do 22. februarja 2019. Tudi letos bodo sodelujoči na povorki dobili povrnjeno nadomestilo za sodelovanje, najboljše pustne skupine in vozovi pa bodo tudi nagrajeni. Kot je praksa zadnjih let, bo vsaka sodelujoča skupina v povorki v ocenjevalno komisijo predlagala enega od svojih članov, ti pa bodo v sodelovanju s strokovno komisijo na koncu razglasili zmagovalce v štirih kategorijah (najlepša pustna skupina, najboljša predstavitev v povorki, najlepši manjši in najlepši večji pustni voz).

V sklopu 11. Istrske pustne povorke v Kopru bo v dopoldanskem času rajanje za otroke v Taverni. Najmlajše bodo med 10. in 12. uro zabavali plesalci plesne šole Fiona in čarodej Roman Frelih. Ob pestrem programu pa bodo najmlajši tudi ustvarjali na delavnicah, ki jih pripravljata Morje Happy Kids in  Večgeneracijski center Morje.

Sicer pa bo pustna povorka letos štartala ob 15. uri s koprskega potniškega terminala, po Pristaniški ulici, mimo krožišča pri banki, vse do parkirišča pri stadionu Bonifika, kjer bo razglasitev zmagovalcev in večerna zabava pod šotorom s skupino Modrijani.

V sklopu Istrskega karnevala bo tudi letos pestro tako v Izoli kot v Portorožu in Piranu. V Izoli bo tudi letos v osredju pustovanje za otroke, ki bo v soboto, 2. marca med 11. in 13. uro na Lonki, v Piranu na pustno soboto zvečer prirejajo tradicionalni veliki pustni ples, v Portorožu pa v nedeljo, 3. marca pustovanje Skoči v poletje, ki ga bodo zaznamovali plesni spektakli, pustne dobrote in dogajanje za otroke.

Več o dogajanju istrskega karnevala na www.istrski-karneval.si in na Facebook strani Istrski karneval.