DomovNaši krajiOktober v Kopru v znamenju kmetijstva in uličnih umetnikov

Oktober v Kopru v znamenju kmetijstva in uličnih umetnikov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se je september sklenil z dvema več kot uspešnima prireditvama – Sladko Istro in 4. Istrskim kolesarskim maratonom, v začetku oktobra pa nas čaka še ena tradicionalna prireditev, in sicer Dnevi kmetijstva slovenske Istre.

Mestna obèina Koper, Dnevi kmetijstva slovenske istre

Ti bodo 8. in 9. oktobra v koprski Areni Bonifika, rdeča nit letošnje prireditve pa bo sadje. Organizatorji so poleg približno 200 različnih slovenskih razstavljavcev na prireditev povabili tudi razstavljavce iz Hrvaške in Italije, program pa bodo popestrile tudi kulturno-zabavne vsebine.

Dnevi kmetijstva, ki jih v Kopru pripravljajo že 12. leto zapored, bodo tako spet odlična priložnost za okušanje in nakup številnih domačih dobrot in spoznavanje domačih običajev.

 

frivolus

Koprske ulice bodo preplavili ulični umetniki

Sicer pa nas med 14. in 16. oktobrom v Kopru čaka še ena zanimiva prireditev, in sicer festival Frivolus. Gre za festival uličnih umetnikov in ulične kulture, kjer poklicni umetniki in skupine, ki delujejo izven komercialnih gledališč in cirkusov, izvajajo svoje performanse na ulici.

Potopili se bomo v čarobni svet domišljije

Parki, trgi, ulice in sprehajališča Kopra bodo tako postali kraji, kjer se bodo obiskovalci z enim korakom potopili v čarobni svet domišljije. Program bo povsem brezplačen in namenjen širši javnosti. Tridnevni festival bo potekal od 10. do 20. ure in bo tematsko razdeljen v tri programske sklope. Dopoldanski čas bo namenjen predstavam za otroke in otroškim delavnicam, čez dan bodo potekale raznolike aktivnosti po glavnih ulicah Kopra, večerni čas pa bo namenjen predstavam za odrasle obiskovalce.

Festival bo gostil več kot 50 uličnih umetnikov iz različnih delov Evrope. *