DomovNaši krajiOlmo in Šalara kmalu z novo razsvetljavo

Olmo in Šalara kmalu z novo razsvetljavo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Krajani Olma in Šalare bodo kmalu bogatejši za novo ulično razsvetljavo. V teh dneh izvajalec namreč postavlja vso potrebno infrastrukturo.

Petrol je z deli začel že pred časom, in sicer najprej testno na območju ulice Generala Levičnika, sedaj pa nadaljuje z ureditvijo razsvetljave v ulici Oljčna pot  in na Dolinski, v okviru katere bodo postavili skupno okrog 600 svetil.

Javno razsvetljavo bodo na novo uredili tudi na območju Šalare, in sicer ob povezovalnih in dostopnih poteh na Partizanski ulici, kjer je predvidenih 70 novih svetil za ambientalno svetlobo in dopolnitev obstoječe javne razsvetljave z dodatnimi 8 svetili.

600 tisoč evrov težko naložbo, ki predvideva tudi zamenjavo oz. predelavo več sto potratnih svetil in zamenjavo le-teh z novimi, varčnimi LED svetili, v samem mestnem jedru, na območju Vanganela in nekaterih drugih razpršenih območjih občine, bo izvedlo podjetje Petrol, s katerim ima koprska občina sklenjeno 10-letno koncesijsko pogodbo za prenovo in urejanje javne razsvetljave, in sicer na račun prihrankov energije, ki jih bodo dosegli z zamenjavo potratnih svetil z novimi, energetsko varčnimi LED svetili, ter podaljšanja koncesijske pogodbe za dodatni dve leti.