DomovNaši krajiNa Jurčičevi ulici kmalu dodatna parkirna mesta

Na Jurčičevi ulici kmalu dodatna parkirna mesta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Septembra se bodo dodatnih parkirnih mest veselili tudi stanovalci blokov na Jurčičevi ulici  v Semedeli – občina te dni zaključuje z gradnjo podpornega zidu, sledi ureditev ploščadi in parkirišča, na željo tamkajšnjih krajanov pa namerava dodatno parkirišče urediti še na spodnjem platoju. 

Če gre vse po načrtih bodo nova parkirna mesta na Jurčičevi ulici dobili konec meseca. V okviru nekaj več kot 50 tisoč evrov vredne naložbe bodo uredili in preplastili tudi javno površino okrog stanovanjskih blokov, ob parkirišče pa postavili tudi javno razsvetljavo. 

Dodatna parkirna mesta bodo uredili in zarisali tudi na spodnji ploščadi, pod bloki (v smeri proti Tomšičevi ulici), kjer bodo skupaj s krajani poiskali najbolj optimalne rešitve za parkiranje čim večjega števila avtomobilov.

Že v kratkem sledi še druga faza, ki predvideva ureditev hitrostne grbine ovire na Jurčičevi ulici, in sicer na tamkajšnjem prehodu za pešce, zgradili pa bodo tudi manjkajoči del povezovalnega pločnika med bloki in uredili skupni ekološki otok. Za to fazo bo občina namenila dodatnih 23 tisoč evrov proračunskih sredstev.