Od gledališča, do odlične glasbe in plesa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh bo destinacija Koper z dogodki in prireditvami v mestu in na podeželju zadostila različnim okusom.

Nocoj ob 20. uri ste vabljeni na Martinčev trg, kjer bo predstava Lesena peč v sklopu Poletnih gledaliških večerov, ob 21. uri pa bo na trgu pri Kavarni Triglav naslednja edicija Triglav Kviza. Na kviz se lahko prijavijo posamezniki ali skupine do 6 ljudi. Prijave potekajo na licu mesta pred začetkom kviza, prijavnina pa znaša simboličen 1€/osebo. Zmagovalce vsakega kroga čakajo tudi simpatična darilca.

Tudi na jutrišnjo praznično sredo vam bo vse prej kot dolgčas. Ob izviru reke Rižane oziroma v bobrih se bo že dopoldne začel Boberfest. Večer lahko preživite ob gledališču ali dobri glasbi. Na Martinčevem trgu bo jutri ob 20. uri uspešnica Špas teatra Pismo rosno! Vsega je kriv poštar, na vrtu Pokrajinskega muzeja pa bo ob 21. uri še en nepozaben večer Festivala Poletje z biseri. Jutri bosta v sklopu slednjega nastopili Marina in Emilia Martensson.  

Peter Bence na velikem odru Titovega trga   

V četrtek zvečer bo znova živahno v Kubedu, kjer bo v sklopu poletnega dogajanja Čubed pod borovci nastopil Iztok Novak Easy. V naslednjih dneh se bo na različnih lokacijah po mestu prav tako nadaljevalo razgibano dogajanje 16. Alpe Adra PUF Festivala, v petek in soboto pa bodo Koper preplavili ritmi salse. Naše mesto bo namreč znova gostilo Cuban Salsa Festival. V soboto nas na Titovem trgu čaka še en veliki koncert – ob 21. uri bo namreč nastopil pianist Peter Bence, ki vas bo navdušil s klasično, filmsko, rock in pop glasbo. V petek in soboto ste vabljeni tudi v Pobege-Čežarje, kjer prirejajo vaško šagro. Slednja bo v petek minila v znamenju slovenskega metala, v soboto pa vas bo zabavala skupina Roxie.

V nedeljo se na Ukmarjev trg znova vračajo Glasbeni utrinki, tokrat z nastopom Pihalnega orkestra Marezige ob 19. uri, medtem ko se bo prihodnji teden znova začel z 11. Poletnimi koncerti v Taverni, v sklopu katerih bodo tokrat v ponedeljek nastopili Turumaty & Zaric.

Več o dogajanju na www.koper.si in Facebook strani Visit Koper.