DomovNaši krajiNe zamudite priložnosti, da svoje modne kreacije predstavite javnosti – prijavite se!

Ne zamudite priložnosti, da svoje modne kreacije predstavite javnosti – prijavite se!

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Vse do ponedeljka, 20. avgusta, je čas, da se mladi, še neuveljavljeni modni oblikovalci prijavijo na javni natečaj, ki ga tudi letos pripravlja Center mladih Koper – to je edinstvena priložnost da tisti, ki si šele utirajo pot v svet modnega oblikovanja in ustvarjanja, svoje modne kreacije in zamisli naposled predstavijo javnosti.

Namen natečaja, ki ga koprski center mladih pripravlja že tretje leto zapored, je dati priložnost mladim in še neizkušenim modnim oblikovalcem oz. vsem, ki to želijo postati, da svoje zamisli in delo javnosti predstavijo na pravem modnem dogodku. Prijava mora vsebovati kratko besedilo, predstavitev kolekcije, mood board z izhodiščem, konceptom, materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije (od 5 do 8 modelov) in 4 do 5 izdelanih modelov izbrane kolekcije. Prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja modnega oblikovanja, med katerimi so modna poznavalka, novinarka in voditeljica Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer in predstavnica Mercedes-Benz Metka Kejžar, kot tudi predstavniki znamke Mercedes Benz, Naravoslovnotehniške fakultete in Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki je tudi eden od podpornikov dogodka.

Članica komisije, ki bo ocenjevala prijavljene modne kreacije mladih oblikovalcev, bo tudi letos novinarka, modna blogerka in priljubljena TV voditeljica Lorella Flego. Na sliki z županom Borisom Popovičem na eni od prejšnjih edicij modne revije Centra mladih Koper.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki letošnje leto prvič sodeluje pri organizaciji natečaja, velja v širšem prostoru za mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivih regijskih modnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev, je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev,” navaja organizator, Center mladih Koper.

Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku na obali, ki bo 21. septembra v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Prvo uvrščena pa bo prejela tudi privlačne nagrade, in sicer strokovno nagrado komisije, obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle in denarno nagrado v višini 700 evrov (bruto).

Letošnja tema natečaja je “Etno v novi preobleki”

Letošnja tema natečaja je etno v novi preobleki, v katerem se odraža kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost.

Etno oblačilo kot takšno definirajo kroji, rezi, vzorci, izbor tkanin in grafični potiski, ki so značilni za določeno kulturo ali narod. »Etnična moda slavi kulturno dediščino in svetu s ponosom predstavlja svoje običaje, korenine in simbole,« še navajajo v koprskem centru mladih. Več preberite tukaj.