DomovNaši krajiOŠ Prade kmalu z novim šolskim igriščem

OŠ Prade kmalu z novim šolskim igriščem

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Te dni se končuje ureditev šolskega športnega igrišča v Pradah, ki ga bodo lahko poleg osnovnošolcev v popoldanskih urah uporabljali tudi krajani. Naložba bo namenu predana predvidoma prihodnji teden, šola je zanjo pridobila sredstva Fundacije za šport.

Na novo urejeno večnamensko športno igrišče za Osnovno šolo Elvire Vatovec v Pradah ima novo podobo. Obnovitvena dela, ki jih je izvajalo podjetje Geoit, d. o. o., so v zaključni fazi, igrišče bo namenu predano prihodnji teden.

V okviru naložbe je šola, ki je tudi investitor del, uredila površino, zarisala igralna polja za različne ekipne športe in postavila zaščitne lovilne mreže ter nabavila nove koše. Igrišče je tudi ogradila in uredila dva vhoda, ki bosta onemogočala dostop s kolesi in motornimi kolesi. V sklopu del je obnovila nadstrešnico in uredila nov plato za fitnes naprave – te je že naročila in bodo postavljene predvidoma sredi novembra.

Vrednost obnove je znašala 74 tisoč evrov, od katerih je večji del, 57 tisoč evrov, financirala koprska občina, dodatnih 17 tisoč evrov je šola pridobila iz naslova Fundacije za šport. Poleg tega je del sredstev, namenjenih za obnovo in ureditev nadstreška nad tribunami, krila tudi Krajevna skupnost Bertoki, dodatnih 14 tisoč evrov pa bo šola prispevala za nabavo štirih naprav za fitnes na prostem.

Igrišče bo v dopoldanskem času služilo za potrebe šole in programa športne vzgoje, v popoldanskih urah pa bo namenjeno javni rabi – za druženje in aktivno preživljanje prostega časa krajanov, ki živijo v neposredni bližini.