DomovNaši krajiOtroške risbe že krasijo Malo ložo

Otroške risbe že krasijo Malo ložo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Kar 400 vrtčevskih otrok iz 20 oddelkov vrtcev Mestne občine Koper je v sklopu Tedna otroka ustvarjalo na temo Razigran uživaj dan. Otroci so letos ustvarili veliko del, 20 risb je svoj prostor našlo v Mali loži. Ob odprtju razstave je zborček iz vrtca Koper zapel dve pesmici, ki jim je prisluhnil tudi koprski župan Aleš Bržan.

Mala loža bo do 2. novembra gostila otroško likovno razstavo, ki je nastala v Tednu otroka. Društvo prijateljev mladine Koper je vnovič pripravilo številne aktivnosti za otroke vseh starosti, med drugim tudi Najdihojčin natečaj, v sklopu katerega so malčki koprskih vrtcev ustvarjali na temo Razigran uživaj dan. Nastala so številna likovna dela, ki so razstavljena v prostoru pod volti Pretorske palače.

V nevladni, prostovoljni, človekoljubni in neprofitni organizaciji Društvu prijateljev mladine Koper poudarjajo, da so letos želeli pripraviti razstavo, ki bo poudarila pomen igre in igranja. Prav igra mora biti protiutež epidemiji in preprečevanju stikov, saj prinaša veselje in sproščenost, hkrati nas povezuje in navdihuje.

Programe društva sofinancira tudi Mestna občina Koper.