DomovNaši krajiPaderna: “Mestna občina Koper nam je priskočila na pomoč ob pravem času”

Paderna: “Mestna občina Koper nam je priskočila na pomoč ob pravem času”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Krajani Paderne so se obrnili na župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča za pomoč pri ureditvi ceste, javne razsvetljave, avtobusne postaje in parkirišča, ta pa se je takoj odzval na njihovo prošnjo. 

delo1

Cesto, ki poteka skozi vas, bodo v celoti preplastili, uredili bodo parkirišča in dovoze do hiš. Da ne bo velikih luž in nerodnih padcev, bodo poskrbeli tudi za ustrezno odvodnjavanje. V načrtu je ureditev avtobusne postaje, ki bo uporabnikom javnega prevoza omogočila varno čakanje na avtobus, v vetrovnih in deževnih dneh pa nudila zavetje in streho nad glavo.

delo5

Urejena bo tudi javna razsvetljava in ekološki otok, ki bo skrbel za urejeno ločevanje in zbiranje odpadkov. Verjamemo, da bo ta k ločevanju odpadkov spodbudil tudi tiste, ki tega do sedaj še niso počeli.

Krajani Paderne so zelo zadovoljni. “Končno se bodo stvari tu uredile, Mestna občina Koper je res hitro posredovala. Sedaj moramo sicer malce potrpeti zaradi del, ki se izvajajo na cesti, ampak stvari so se premaknile,” nam je povedal hvaležen občan. *