DomovArhivProstorske in programske selitve ambulant v Mestni občini Koper

Prostorske in programske selitve ambulant v Mestni občini Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zdravstveni dom Koper pri selitvi ambulant aktivno in kvalitetno sodeluje z Mestno občino Koper. Glavni namen je predvsem večja fizična dostopnost oskrbe s primarnim zdravstvenim varstvom.

Prostorske in programske selitve

V juliju se je splošna ambulanta Silvane Damjanović, dr. med., spec. druž. med., preselila iz Bonifike v dom starejših občanov v Olmu. Ordinacija zdravnice Silvane Damjanović bo namenjena tako oskrbovancem doma za ostarele kot tudi ostalim občanom, kar je za oboje velika pridobitev.

S septembrom bo splošno ambulanto, ki jo je do upokojitve vodila Sava Poljšak, dr. med., spec. druž. med., prevzela Aneta Georgieva Minova, dr. med., spec. druž. med. Ta se bo oktobra preselila v ambulantne prostore v Olmu.

Helena Fabris, dr. med., spec. druž. med., odhaja oktobra letos med koncesionarje in bo svojo dejavnost opravljala v prostorih nasproti Agrarie v Kopru, na Ulici 15. maja 2b. V njene dosedanje prostore se bo preselila Viviana Renko, dr. med., spec. druž. med.

matevž ravnikar
Matevž Ravnikar: “PHE do nadaljnjega ostaja v Splošni bolnišnici Izola.”

Prav tako je bila predvidena selitev predhospitalne enote (PHE), namenjene tistim v življenjsko ogrožujoči situaciji, vendar nam je direktor Zdravstvenega doma Koper, gospod Matevž Ravnikar, zaupal, da PHE do nadaljnjega ostaja v prostorih Splošne bolnišnice Izola.

ambulanta

Otvoritev nove splošne ambulante v Pobegih

Že jutri bo uradna otvoritev nove ordinacije Sanele Tepšić, dr. med., spec. druž. med., ki bo svojo splošno ambulanto iz stavbe zdravstvenega doma v centru Kopra selila v prostore krajevne skupnosti Pobegi-Čežarji. Prostori, ki jih je uporabljala do sedaj, bodo namenjeni razvojni ambulanti.

Pri urejanju prostorov splošne ambulante v Pobegih je sodelovala tudi Mestna občina Koper. Že v preteklosti je zagotovila sredstva za dvigalo in uredila dostop za invalide. Za dokončno ureditev ambulante je poskrbel Zdravstveni dom Koper, ki jo je tudi ustrezno opremil.

V drugi polovici letošnjega leta je Mestni občini Koper uspelo pridobiti tudi dodatne programe splošne medicine. Pretežni del programa bo prevzel zdravstveni dom z zaposlitvijo dodatnega zdravstvenega kadra, s čimer bo razbremenjena obstoječa mreža splošnih zdravnikov. *