DomovNaši krajiParkiranje v Žusterni odslej tudi z abonmajem

Parkiranje v Žusterni odslej tudi z abonmajem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na gramoznem parkirišču v Žusterni bodo od ponedeljka dalje lahko parkirali tudi imetniki posebnih dovolilnic oziroma abonmajev. Občani, ki sicer že imajo splošni abonma, pa bodo pridobili brezplačno potrdilo za parkiranje v Žusterni.

Po tem, ko je konec junija na gramoznem parkirišču v Žusterni začel veljati plačljiv parkirni režim, s katerim koprska občina želi urediti mirujoči promet na tem območju, hkrati pa s simbolično ceno za celodnevno parkiranje omogočiti uporabnikom kopališča, centra vodnih športov in obalne ceste, prosta parkirna mesta v neposredni bližini, bo že od ponedeljka dalje možno parkirati s posebnimi abonmaji.

Marjetica Koper bo s prodajo abonmajev pričela v ponedeljek, 16. julija 2018,  na prodajnem mestu v notranjem prostoru pritličja koprske tržnice. Cena posebne dovolilnice oziroma abonmaja za občane Mestne občine Koper znaša le 10 evrov mesečno. Občani, ki sicer že imajo splošni abonma, pa bodo pridobili brezplačno potrdilo za parkiranje v Žusterni.

Sicer pa morajo vsi ostali uporabniki za prvo uro parkiranja in vsako nadaljnjo odšteti le 0,5 evra, za celodnevno parkiranje pa je treba plačati simboličnih 2 evra.

Mestna občina Koper na ta način ureja parkirno problematiko v Žusterni, kjer so nekateri lastniki svoja vozila parkirali tudi po več dni oz. tednov in tako onemogočali parkiranje dnevnim uporabnikom bližnje športne infrastrukture, kopališča in rekreacijskih površin.