DomovNaši krajiPARKIRIŠČE PRI OŠ ANTONA UKMARJA: Zaposleni odslej upravičeni do abonmajev

PARKIRIŠČE PRI OŠ ANTONA UKMARJA: Zaposleni odslej upravičeni do abonmajev

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tem, ko je z začetkom tega meseca na asfaltiranem parkirišču pri Osnovni šoli Antona Ukmarja na Markovcu začel veljati plačljiv parkirni režim, bodo že s ponedeljkom zaposleni na Osnovni šoli Antona Ukmarja in v vrtcu Semedela – enota Markovec upravičeni do nakupa posebne dovolilnice oziroma abonmaja.

Namen novega plačljivega režima je predvsem ureditev mirujočega prometa na tem območju v delu dneva, ko obratujeta vrtec in šola.

Marjetica Koper bo s prodajo abonmajev pričela v ponedeljek, 16. julija 2018,  na prodajnem mestu v notranjem prostoru pritličja koprske tržnice. Cena abonmaja za zaposlene bo le 15 evrov mesečno, in sicer 5 evrov manj, kot velja za njihove stanovske kolege iz Osnovne šole Koper, ki pa zato parkirajo v garaži.

Prva ura parkiranja ostaja brezplačna

Sicer pa prva ura parkiranja za vse ostale uporabnike ostaja brezplačna, namenjena pa je predvsem staršem, ki od uvedbe plačljivega režima veliko lažje dobijo parkirno mesto in svoje otroke varno pospremijo v šolo ali vrtec. Za vsako naslednjo uro parkiranja je potrebno odšteti le 0,50 evra. Plačljiv režim parkiranja velja med tednom – od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro.

Marjetica Koper kot upravitelj parkirišč v Mestni občini Koper ob tem poziva vse uporabnike parkirišč, da se pri plačevanju parkirnine poslužujejo  pametnega sistema plačevanja prek sms-ov in mobilne aplikacije za parkiranje ParkMeWise, preko katerih ni potrebno tiskati parkirnih lističev ali iskati drobiža. Sistem uporabnika prek mobilnega telefona sproti obvešča o trajanju in poteku zakupljenega časa ter omogoča podaljšanje parkirnine na daljavo.