DomovNaši krajiPonovno bomo izbirali najlepši vrt v mestu

Ponovno bomo izbirali najlepši vrt v mestu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Natečaj “Najlepši vrt v mestu 2018”, v okviru katerega bodo obiskovalci 15. septembra glasovali za najlepšega v tem letu, je odprt. Organizator tokrat obljublja kopico dodatnih vsebin, ki pa zaenkrat ostajajo še skrivnost.

V soboto, 15. septembra 2018, se bodo udeleženci dogodka Odprti vrtovi Kopra sprehodili po skritih mestnih vrtovih, ki bodo prijavljeni na natečaju, ter ob dobri glasbi, vinu in prigrizkih odkrili najlepšega.

Foto: arhiv ekoper.si

Organizatorja dogodka Bar Cameral in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem vse lastnike vrtov v koprskem mestnem jedru pozivata, da se do vključno 7. septembra 2018 preko elektronskega naslova odprtivrtovi@gmail.com ali v Baru Cameral (Čevljarska ulica 14) prijavijo na natečaj. K prijavi je potrebno priložiti največ do pet fotografij, ki so lahko posnete tudi z mobilnim telefonom, ter kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.

Z natečajem, ki ga finančno podpira tudi Mestna občina Koper, si organizatorja prizadevata povezati občane in pokazati skrite kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnem razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

Besedilo natečaja najdete TUKAJ.