DomovNaši krajiPestra noč za koprske gasilce, a večje materialne škode naj ne bi bilo

Pestra noč za koprske gasilce, a večje materialne škode naj ne bi bilo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Gasilci v slovenski Istri so imeli minulo noč zaradi okrepljenega južnega vetra obilo dela. Vseh intervencij je bilo okrog 55, samo v koprski občini 29, dodatnih 10 intervencij pa so zabeležili še na koprski Marjetici. Pri odpravi posledic vetroloma je sodelovalo 80 gasilcev ter 39 delavcev Marjetice Koper, na terenu pa so ukrepali tudi koprski občinski redarji.

Veter sicer ni dosegel napovedane jakosti, je pa kljub temu povzročil nekaj škode. Pretežno je šlo za odkrivanje pločevinastih streh in podrta drevesa, večje materialne škode pa po prvih podatkih naj ne bi bilo, so danes povedali na Gasilski brigadi Koper in dodali, da je bilo kljub drugačnim napovedim bistveno manj dela s poplavami.

Čeprav je visoka plima včeraj dosegla nivo iz leta 2008, so bile posledice zaradi izvedenih protipoplavnih ukrepov na Semedelski promenadi, koprskem mandraču in Ukmarjevem trg zanemarljive. Ranljivi še vedno ostajajo podhod pod hitro cesto v Semedeli in nekatere druge površine, ki so v depresiji, zato je tudi v prihodnje pričakovati, da bodo ob podobnih vremenskih razmerah morda poplavljeni.

V intervenciji sodelovali tudi koprski redarji

Samo v Kopru je bilo minulo noč na terenu 80 gasilcev in okrog 40 delavcev koprskega komunalnega podjetja Marjetica Koper, sodelovali pa so tudi koprski občinski redarji. Ti so odmikali drevje in veje, zabojnike za odpadke, plastične ločilne ograje, ki jih je močan veter odpihnil na cesto oz. javne površine, da bi v čim krajšem možnem času zagotovili varen in neoviran promet, z delom pa bodo nadaljevali tudi danes.