DomovNaši krajiPestro velikonočno dogajanje

Pestro velikonočno dogajanje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Velikonočni vikend, ki je pred nami, bo v destinaciji Koper postregel z zanimivim dogajanjem.

Ta petek, 19. aprila, ne zamudite prireditve Dan vina in čokolade v Taverni. Med 16. in 22. uro boste v zameno za degustacijske kupone lahko degustirali več kot 40 vrst vin in različnih vrst čokolad ter čokoladnih sladic, vse skupaj bo pospremil spremljevalni program.

V soboto se zanimivo dogajanje obeta na Škofijah, kjer pripravljajo Špargljado. Poleg domačih jedi iz špargljev bo poskrbljeno za razgiban spremljevalni program. Dogajanje se bo začelo že ob 9. uri s pohodoma iz Dekanov in Hrvatinov na Škofije, sledili bodo otroška predstava, nastop harmonikarjev, delavnica izdelave pirhov in drugo zanimivo dogajanje pred zadružnim domom.

Koper bo med petkom in nedeljo znova prizorišče mednarodnega rokometnega turnirja Koper Cup, velikonočno dogajanje pa vas v soboto in nedeljo čaka tudi v Koštaboni. V soboto ob 20. uri bodo v šotoru nastopili Nočni skok in Mladen Grdovič, v nedeljo popoldne pa vas čaka Koštabonska fjera. Ljubitelji pršuta, sira, vina in drugih domačih dobrot se lahko v teh dneh odpravite tudi v osmice. Danes, 17. aprila, vrata odpira osmica Krmac v Bertokih, ki jo boste lahko obiskali vse do 28. aprila. Med 19. in 29. aprilom lahko obiščete tudi osmico Markežič na Grintovcu, od 25. aprila do 5. maja pa osmico Jakomin v Kubedu.

Sicer pa bosta za praznično vzdušje v mestu poskrbeli tudi fontani. Tako fontana ob stadionu kot fontana v Hlavatyjevem parku ob koprski tržnici bosta po zimskem spanju znova oživeli prav ta konec tedna.