DomovNaši krajiLuka Koper 6. Istrski maraton spet povezal srca tekačev, prostovoljcev, organizatorjev in obiskovalcev

Luka Koper 6. Istrski maraton spet povezal srca tekačev, prostovoljcev, organizatorjev in obiskovalcev

Naši krajiProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Istrski maraton brez dvoma velja za največji rekreativni športni dogodek v slovenski Istri, ki se ga je tudi letos udeležilo skupaj kar 20.000 tekačev, navijačev, prostovoljcev, organizatorjev, soorganizatorjev, mimoidočih in vseh, ki so kljub burji uživali v izjemnem vzdušju. Maratonci in tekači na rekreativnem teku so letos startali v piranski občini, polmaratonce pa je na tek pospremil koprski župan Aleš Bržan.

Na letošnjem Istrskem maratonu je skupaj teklo skoraj 5.000 tekačev, poleg Slovenije so prišli še iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Belgije, Poljske, Češke, Argentine, Japonske, Avstralije in drugih držav. Na Hofer rekreativnem teku je teklo približno 2.300 tekačev, prav toliko se jih je udeležilo tudi OMV polmaratona. 400 tekačev pa se je preizkusilo na najdaljši, 42-kilometrski progi, na Luka Koper maratonu.

Na kraljevski razdalji je zmagal Aleš Žontar, ki je tudi ambasador Istrskega maratona, s časom 2:39:28, drugi je bil Aleš Debeljak, tretji pa Miroslav Nikolič. Med ženskami je v cilj prva pritekla Jasmina Pitamic Vojska s časom 2:55:17. S polmaratonom je najhitreje opravil Blaž Orešnik, ki je v cilj prišel s časom 1:12:18, za njim sta prispela Marko Tratnik in Vinko Jošt. Prva ženska v cilju je bila Petra Tratnik z rezultatom 1:23:11. Zmagovalec rekreativnega teka je bil Peter Kastelic, ki je v cilj prišel po 32 minutah in eni sekundi, štiri sekunde kasneje je s tekom opravil Aljaž Makovec, Uroš Rozman pa je zabeležil čas 32:22.