DomovNaši krajiPGD Babiči obeležili 40 let delovanja

PGD Babiči obeležili 40 let delovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljno gasilsko društvo Babiči je minuli konec tedna v Marezigah slovesno obeležilo 40 let delovanja. Slavja so se udeležila številna gasilska društva in predstavniki poklicnih gasilcev, tudi onkraj meja naše države.

V imenu Mestne občine Koper jim je ob visokem jubileju čestital podžupan Peter Bolčič in jim ob priložnosti izročil spominsko priznanje ter se jim zahvalil za neutrudno in požrtvovalno delo. Priznanja Gasilske zveze Slovenije in prostovoljnega gasilskega društva Babiči so podelili tudi številnim aktivnim in zaslužnim članom društva.

Začetki gasilstva na območju Babičev segajo v leto 1976, ko je društvo štelo nekaj manj kot 30 članov. Danes jih je v njihovih vrstah 119, med katerimi je tudi veliko mladih. Prav v njih vidijo prihodnost društva in skrb za varnost v kraju ter vzgajajo v duhu vrednot medsebojne pomoči, humanosti, prostovoljstva in odgovornosti. V društvu so tudi sicer zelo aktivni, saj poleg intervencij vsa leta opravljajo številna druga prostovoljna dela in so ves čas generator družabnega življenja v vasi in okolici.

Njihovo delovanje vsa leta podpira tudi Mestna občina Koper, ki si prizadeva tako prostovoljnim kot poklicnim gasilcem zagotoviti čim boljše pogoje dela, saj se zaveda pomena gasilstva za varnost ljudi in premoženja. Občina je tako v veliki meri sofinancirala tudi nabavo novega vozila za gašenje gozdnih požarov, ki bo že v kratkem dopolnilo vozni park PGD Babiči, prav tako pa občina v naslednjih letih načrtuje obnovo in dozidavo obstoječega gasilskega doma.