Pihalni orkester Marezige pričaral praznično vzdušje

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V četrtek, 26. decembra 2019, je v dvorani zadružnega doma v Marezigah potekal praznično obarvan božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige pod vodstvom dirigenta Aleša Groseka.

Tudi letos so številni ljubitelji Pihalnega orkestra Marezige dvorano napolnili do zadnjega kotička in s prostovoljnimi prispevki namenili lepo vsoto evrov, ki jo bodo godbeniki porabili za nakup novega glasbila.

Okrasitev dvorane in pripravo koncertnega odra so letos prevzeli mlajši člani orkestra in tako razbremenili starejše. Na ta način so tudi potrdili rek, da na mladih svet stoji. Ali jim je uspelo, lahko presodite kar sami.

Orkester je pripravil čudovito glasbeno zgodbo, ki jo je povezovala voditeljica Lara Pirc. Občinstvo je uživalo v pestrem in razigranem programu od koncertnih skladb, filmskih uspešnic do božičnih pesmi, ki so pričarale prav posebno praznično vzdušje. Koncert je popestrila talentirana šestnajstletna pevka Nina Kosovel, ki je skupaj s spremljavo orkestra zapela Belo snežinko, White Christmas in pesem slovenske pop skupine Panda, s katero je orkester že sodeloval v letošnjem letu. Orkestru se vsako leto pridružijo mladi člani in tudi letos se orkester lahko pohvali z osmimi novimi glasbenicami in glasbeniki.

Letošnja novost je bila podelitev priznanja za godbenika leta 2019, ki sta ga prejeli članici Eva Trstenjak in Veronika Hribar, ter priznanje z zahvalo za dolgoletno aktivno sodelovanje v orkestru na mnogo področjih, ki ga je prejel Robi Belič.

Po koncertu so godbeniki poskrbeli za prijetno druženje z obiskovalci koncerta in tako še enkrat potrdili svoj slogan »Prijatelji ustvarjamo glasbo in glasba prijatelje«.