DomovNoviceŽivahno v novo leto 2020

Živahno v novo leto 2020

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Od starega leta se bomo tudi letos poslovili praznično – s tradicionalnim Silvestrovanjem za otroke, v okviru katerega se bodo najmlajši razveselili prihoda dedka Mraza, in prireditvijo S Koprom v novo leto 2020, ki jo bodo letos popestrili energični Rock Partyzani. Ljubitelji drsanja bodo lahko najdaljšo noč preživeli tudi na drsališču, ki bo obratovalo vse do 1. ure zjutraj.

Na predzadnji letošnji večer, 30. decembra, bodo s prireditvijo Silvestrovanje z otroki na svoj račun prišli najmlajši. Dogajanje se bo v Taverni začelo s predstavo Čarobni prazniki ob 17. uri, sledil bo prihod dedka Mraza in glasbeni nastop Andreje Župančič.

V novo leto bodo v Kopru vstopili tradicionalno, s pestrim dogajanjem v Taverni, kjer bodo za dobro vzdušje skrbeli energični in neutrudni Rock Partyzani. Program se bo začel ob 21. uri, živahno bo tudi na stojnicah vzdolž Pristaniške ulice. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji drsanja, ki bodo na koprskem drsališču tik ob morju lahko drsali pozno v noč, saj bo to obratovalo vse do 1. ure zjutraj, medtem ko bo danes, v sredo in v četrtek na njem mogoče drsati do 24. ure (zadnji vstop ob 23. uri).

Od starega leta se bodo jutri poslovili tudi v Dekanih, program se začne ob 23. uri.

Ne zamudite niti pestrega dogajanja v novem letu. 1. januarja vabljeni na koncert Aleksandra Novaka, ki bo na odru ob hiškah nastopil ob 19.30, medtem ko bo 2. januarja dopoldne otroška predstava Pod prazničnim dežnikom. Vse do 5. januarja pa si bo mogoče ogledati tudi video projekcijo na Titovem trgu, in sicer med 17. in 22. uro, na vsakih 30 minut.

Zaradi pričakovanega večjega obiska se od danes, 30. decembra, do nedelje, 5. januarja 2020, obetajo tudi zapore prometa. Pristaniška ulica bo zaprta predvidoma od 16. ure dalje. V tem času bomo stanovalcem mestnega jedra omogočili dvosmerni promet po Kopališkem nabrežju do Ukmarjevega trga, vsem, ki do svojih domov dostopajo po Kidričevi ulici, pa dostop po Verdijevi ulici. Odprt bo tudi prehod po Petronijevi ulici.