DomovNaši krajiPo neurju: Rižanski vodovod Koper na pomoč prebivalcem Izole

Po neurju: Rižanski vodovod Koper na pomoč prebivalcem Izole

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V solidarnosti do občanov Izole, ki so zaradi izrednih vremenskih razmer utrpeli škodo na svojih objektih in drugih nepremičninah, se bo Komunali Izola pridružilo tudi podjetje Rižanski vodovod Koper. Tako bodo občani Izole lahko zaprosili za zmanjšani obračun porabe vode za mesec oktober, so sporočili.

Razdejanje, ki so ga za seboj pustili narasli vodotoki in ogromne količine dežja, je za vzpostavitev oz. sanacijo poplavljenih objektov in zunanjih površin zahtevalo tudi porabo večjih količin pitne vode. To dejstvo bodo pri obračunu pitne vode ter storitvah iz naslova čiščenja in odvajanja odpadne vode upoštevali v podjetjih Rižanski vodovod Koper in Komunala Izola.

Pri obračunu porabe vode za mesec oktober bosta na osnovi individualne obravnave posameznika obe podjetji “ustrezno upoštevali izredne okoliščine, ki so botrovale nadpovprečni porabi vode”, so zapisali.

Občani Izole, ki so se morali spopasti s posledicami neurja, lahko tako z namenom zmanjšanega obračuna porabe vode za mesec oktober podjetju Rižanski vodovod Koper posredujejo pisno vlogo. Na osnovi te se bo za posameznega uporabnika preveril dejanski presežek porabljene vode.

Podjetje obenem še sporoča, da za potrebe čiščenja večjih površin nudi izposojo hidrantnih nastavkov.