DomovNaši krajiPo poti Vinka Lovrečiča

Po poti Vinka Lovrečiča

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pot Vinka Lovrečiča pozna le malo ljudi, a tisti pravi planinski zanesenjaki so nad njo očarani, saj ponuja zanimivo dogodivščino. Popelje vas skozi urbani del Kampela na gozdno pot in se zaključi na Pomjanu.

Pot je posvečena dolgoletnemu predsedniku Obalnega planinskega društva Koper (OPD) Vinku Lovrečiču. Vsako leto se njegovi prijatelji in družinski člani v mesecu juniju zberejo, se s cvetjem ter minuto molka že tradicionalno poklonijo spominu nanj in se nato odpravijo na pot.

Kapelica pri Kampelu
Pot Vinka Lovrečiča se začne pri kapelici v Kampelu. Foto: ekoper.si

Pot, ki vas popelje skozi sadovnjake, oljčnike in gozd

Od kapelice pri Kampelu, kjer stojita klopca in tabla, ki vas bo usmerila na pravo pot, se prvi del poti vije po asfaltirani poti med hišami z lepo obdelanimi vrtovi, oljčniki in sadovnjaki, nato pa preide na ožji del makadamske ceste do lesene klopce z napisom Po poti Vinka Lovrečiča. Tu se pohodniki navadno radi fotografirajo. Nato se odpre prava planinska pot, ki se vije skozi gozd in mimo dragocenih vodnih virov, kjer si lahko privoščite tudi požirek ali dva, saj je voda tu neoporečna. Pot vas bo vodila na Pomjan, kjer se pohod tudi zaključi.

opd_koper_
Prostovoljci OPD Koper so letos svoj trud vložili v dolgo načrtovano prenovo poti. Foto: OPD Koper

Prenova poti za vse ljubitelje pohodništva

Prostovoljci OPD Koper so letos svoj trud vložili v dolgo načrtovano prenovo poti. Vdrte ali izpodjedene predele poti so podprli s tanjšimi hlodi, lesenimi oporniki in kamenjem. Med drugim so utrdili stezo, ponekod celo s stopnicami in lesenimi oporami, ki nudijo udobno rešitev za najbolj načete predele poti. Prav tako so očistili vodne izvire in okolico. Vsi ljubitelji planinarjenja in pohodništva ste torej lepo vabljeni, da tudi v živo spoznate predstavljeno pot. *