DomovNaši krajiPrijavite se na delavnico multimedijskega ustvarjanja

Prijavite se na delavnico multimedijskega ustvarjanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturno-izobraževalno društvo PiNA v okviru novega projekta INTER-KUL-TUR-ISTRA: Usposabljanje za vključujočo kulturno dediščino in ustvarjalnost slovenske Istre nadaljuje s ciklom dvanajstih brezplačnih delavnic za dvig menedžerskih, tehničnih in administrativnih kompetenc v kulturi.

Druga delavnica, ki bo 2. in 3. ter 9. in 10. decembra 2016 potekala v Kopru, bo posvečena multimedijskemu ustvarjanju.

Delavnico multimedijskega ustvarjanja bosta vodila Karim Shalaby, fotograf s petnajstletnimi izkušnjami, specializiran za portrete in osvetlitev, ter Mitja Klodič, snemalec na RTV Koper – Capodistria, ki je med drugim soustvarjal in režiral tudi nekaj igranih in dokumentarnih filmov.

fotoaparat-chelovechek-makro
Delavnica multimedijskega ustvarjanja. Foto: goodfon.su

Delavnica fotografije

Petek, 2. 12. 2016, od 17.00 do 20.00 v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4)

Sobota, 3. 12.2016, od 10.00 do 14.00 v e-Kavarni (Kidričeva 43, Koper)

Video delavnica

Petek, 9. 12.2016, od 17.00 do 20.00 v Centru mladih Koper

Sobota, 10. 12.2016, od 10.00 do 14.00 v e-Kavarni

Prijave preko spletnega obrazca zbirajo do ponedeljka, 28. novembra.

Delavnica je namenjena pripadnicam in pripadnikom narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ, priseljenkam in priseljencem (predvsem z območja nekdanje SFRJ) ter pripadnicam in pripadnikom italijanske narodne skupnosti in tudi ostalim, ki si želijo pridobiti ali poglobiti svoje znanje.

Decembra še delavnica managementa kulturnih organizacij

V začetku leta 2017 sledi izvedba obsežnega 136-urnega usposabljanja iz kulturnega in kreativnega turizma ter delavnic s področja pridobivanja sredstev množičnega financiranja, promocije, trenerstva in uporabe metod neformalnega učenja.

“Slovenska Istra je zgodovinsko povezana s prepletanjem različnih kultur. Svoj pečat so v tem prostoru pustile italijanska narodna skupnost in druge, med katerimi so najštevilčnejše skupnosti narodov nekdanje SFRJ in priseljenke/-ci s tega območja. Namen projekta je krepitev zaposljivosti pripadnic/-kov narodnih skupnosti in priseljenk/-cev na področju vrednotenja multietnične kulturne dediščine ter povečanje njihove socialne vključenosti preko dviga zavesti o heterogenem izvoru kulturne identitete prostora,” so ozadje projekta opisali v društvu PiNA. *