DomovNaši krajiČlani MK Kondor darovali kri

Člani MK Kondor darovali kri

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Moto klubu Kondor so danes organizirali že 20. tradicionalno krvodajalsko akcijo.

MK Kondor so dobrodelni na več področjih, kar dokazujejo tudi številne dobrodelne akcije. Med drugim so sodelovali pri nakupu motorja za obalne reševalce, zbirali so pomoč za prizadete v poplavah na Štajerskem in Koroškem pa tudi na Balkanu, denar so darovali tudi pomoči potrebnim otrokom.

MK Kondor9
Člani MK Kondor so dobrodelni. Foto: MK Kondor

Krvodajalska akcija, ki privabi mnoge

Pobuda za krvodajalske akcije je prišla s strani nekaterih članov, ki so bili že pred tem krvodajalci. Danes s ponosom kri darujejo prav vsi člani MK Kondor, ki jim je h krvodajalski akciji uspelo privabiti tudi različna društva in posameznike. Na današnji dan so kri z motoristi darovali izolski dijaki.

“Vsake štiri mesece, brez izjeme, člani MK Kondor darujemo kri. Motoristi smo namreč na cesti izpostavljena skupina in žal vsako leto cesta terja več naših življenj. Vsekakor je lažje darovati kri v dobrodelne namene, kot pa jo pustiti na cesti. H krvodajalskim akcijam so pristopila že mnoga podjetja pa tudi posamezniki, naši prijatelji, ki nas podpirajo,” je za ekoper povedal predsednik kluba Stipe Vincek.

MK Kondor z novimi prostori

Naj spomnimo, da je Motoristični klub Kondor ob zaključku letošnje motoristične sezone slovesno odprl nov klubski prostor, ki ga je pridobil ob pomoči Mestne občine Koper, ta pa je ponosna, da je lahko del tako čudovite zgodbe.

Člani MK Kondor so za prostore v Vanganelu zelo hvaležni, saj bi v nasprotnem primeru zaradi neposluha nekaterih v Izoli klub propadel.

“Ob tej priložnosti se želim zahvaliti županu Borisu Popoviču, saj MK Kondor brez njega ne bi več obstajal. Veseli smo, da je naš klub postal del Mestne občine Koper. Na ta način lahko ustvarjamo in nadaljujemo s projekti, med katere spada tudi darovanje krvi,” je še dodal Vincek. *

Motoristi v Vanganelu dobili svoj klubski prostor