DomovNaši krajiPOK s koncertom zaokrožil občinski praznik

POK s koncertom zaokrožil občinski praznik

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj se je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega ob občinskem prazniku Mestne občine Koper odvil letni koncert Pihalnega orkestra Koper (POK).

Pihalni orkester Koper je bil ustanovljen decembra 1981. Majhna skupina navdušencev je do danes zrasla v velik pihalni orkester, ki šteje približno 60 članov. Včeraj so nastopili pod diregentsko palico Boruta Vatovca.

Letošnji koncert se je pričel z eno najbolj znanih skladb Roberta W. Smitha, ki nosi naslov Encanto. Sledile so mu skladba Chaconni britanskega skladatelja Gustava Holstam, koračnica Arsenal, ki sodi med pomembnejša dela v opusu belgijskega skladatelja Jana Van der Roosta, skladba Benny Goodman Memories Naohira Iwaia in mnoge druge.

Zagotovo pa je obiskovalce najbolj navdušil venček nizozemskega skladatelja in aranžerja Johana de Meija z naslovom James Bond 007, ki je združeval nekatere znane melodije iz filma.

Slovenski venček št. 1, ki ga je za orkester pripravil Jože Privšek, slovenski jazzovski pianist, skladatelj in dirigent, pa je zaokrožil večer in poskrbel, da so se obiskovalci veselo zazibali v svojih naslanjačih. *