DomovNaši krajiNa Paninfestu slavila rostbif iz angusa in domač maslen kruh

Na Paninfestu slavila rostbif iz angusa in domač maslen kruh

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tretja edicija Paninfesta, ki ga že tradicionalno organizira koprski bar Cameral, je mimo. Na njem so se predstavili številni lokalni ponudniki, ki so pripravili izvirne panine. Misija – izbrati najboljšega – se je tako uspešno zaključila.

Za prehodni pokal Paninfesta se je potegovalo šest ekip, ki so pripravile odlične in inovativne panine. Sodelovali so: Gorki chilli, Pri Tinetu, gostilna Raviol, gostilna Miranda, picerija Me gusta in Hiša refoška – kulinarika in vino.

Panina gostilne Raviol in gostilne Pri Tinetu sta letos najbolj prepričala strogo žirijo. Foto: 3. Paninfest facebook

V konkurenci sta se najbolje odrezala panin gostilne Raviol, ki je doma pod staro pergolo na Črnem Kalu, in panin gostilne Pri Tinetu iz Kopra. Polovico glasov so oddali gostje, drugo polovico pa so predstavljali glasovi strokovne komisije, ki so jo letos sestavljali novinarka Biljana Pavlovič, Matej Zaro iz izolske vinarske družine Zaro in nadebudni primorski kuharski mojster Marko Šinkovec.

Gostilna Raviol je žirijo prepričala tako, da je v domačo žemljico položila rostbif angus govedine, parmezanov čips, rukolo, češnjev paradižnik, posebno dimljeno oljčno olje znamke Jenko ter figovo marmelado z gorčičnimi semeni. Tine Sukič iz gostilne Pri Tinetu pa je pripravil sendvič, ki je navdušil z domačim maslenim kruhom s popečeno zavito panceto, namazom iz šampinjonov in rikoto s svežo zelenjavo. *