DomovNaši krajiPoklon velikemu Danilu Kocjančiču

Poklon velikemu Danilu Kocjančiču

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 3. februarja, bodo v koprskem Snack baru ponovno zazvenele pesmi Danila Kocjančiča. Izvajali jih bodo njegovi glasbeni sopotniki, ki ohranjajo njegovo izročilo.

Danilo Kocjančič je eden največjih “hitmejkerjev”, kar jih je dala primorska in slovenska glasbena scena. Skladbe, kot so Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Pogum, Senca, Dober dan, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905, Veter z juga, Amerika, so vsaka po svoje zaznamovale določeno glasbeno obdobje in generacijo.

Danilo je svojo glasbeno kariero začel s skupino Kameleoni. Foto: muzikobala.com

Bogata glasbena zapuščina

Začetki njegovega delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpomembnejših in najpopularnejših zasedb v bivši Jugoslaviji. Nadaljeval je s skupinama Boomerang in Labirint, kasneje pa je velike uspehe doživel z zasedbama Prizma in Bazar. V devetdesetih letih je deloval in pisal za skupino Halo, kasneje pa je ustvaril ogromno glasbenih megauspešnic za Tinkaro Kovač, Laro Baruca, Polono, Slavka Ivančiča in druge. S skupino Danilo Kocjančič & Friends (DKF), s katero je Danilo zaključil svojo glasbeno potovanje, pa so se leta 2010 vrnili k avtorskim koncertom, avtorski glasbi in k bolj rokerskim priredbam Danilovih največjih uspešnic iz vseh obdobij. Žal je Danilovo pot 3. februarja 2013 po težki bolezni prekinila prehitra smrt.

Danilovi prijatelji bodo počastili njegov bogat glasbeni opus. Foto: zvpl.com

Ohranjanje spomina na uspešnice, ki ostajajo za vedno

Tako bodo njegovi prijatelji in glasbeni sopotniki letos že četrtič na ta dan s koncertom v obliki jam sessiona in neponovljivega glasbenega druženja počastili spomin na njegov bogat glasbeni opus in uspešnice, ki ostajajo za vedno.

Petkov koncert napoveduje pravo glasbeno poslastico, na katerem bodo nastopili Danilovi glasbeni sopotniki in prijatelji Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Slavko Ivančič, Drago Mislej Mef, Tulio Furlanič, Matjaž Jelen, Marino Legovič, Matjaž Sterže, Marjan Malikovič,Franci Čelhar, Matjaž Švagelj in drugi.

Izkupiček od vstopnine bo namenjen Danilovemu skladu, s katerim bodo mladim glasbenikom omogočili profesionalno studijsko snemanje.*