DomovNaši krajiKnjige, zvezki in šport z roko v roki na Srednji tehniški šoli Koper

Knjige, zvezki in šport z roko v roki na Srednji tehniški šoli Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja tehnična šola Koper bo z naslednjim šolskim letom uvedla novost za dijake, ki se aktivno in profesionalno ukvarjajo s športom. Vsi, ki bodo septembra pričeli obiskovati programa tehniška gimnazija in strojni tehnik in se poleg tega tudi aktivno ukvarjajo s športom, bodo deležni prilagojenega izobraževanja. Projekt podpirata tako Mestna občina Koper kot tudi Športna zveza Koper.

Med približno 730 dijaki ima kar 100 dijakov status športnika, zato jim želi šola zagotoviti uspešno združevanje športnih obveznosti s srednješolskim izobraževanjem.

Iztok Drožina: “Našim dijakom želimo zagotoviti enake pogoje za šolsko in obšolsko udejstvovanje.” Foto: ekoper.si

“Dijaki bodo imeli prilagojen urnik, in sicer tako, da bodo imeli dvakrat na teden možnost dopoldanskega treninga. Tisti dijaki, ki nimajo statusa športnika, bodo imeli medtem ure športne vzgoje,” je za eKoper povedal Iztok Drožina, ravnatelj Srednje tehniške šole Koper.

Šolske naloge in športna pot z roko v roki

Na šoli želijo dijakom nuditi kakovostno izobraževanje, kar pomeni, da jih bodo spodbujali tako pri šolskem udejstvovanju kot tudi na njihovi športni poti. Pomembno je omeniti, da šola intenzivno sodeluje tudi s starši in športnimi klubi, v katerih dijaki trenirajo. Tako so k sodelovanju pristopili ŠD Koš Koper, FC Koper, Plavalni klub Koper, Kickboxing klub Koper, JK Jadro Koper, Asahi dojo, Ju jitsu Slovenija, DBV-CAM Ju-jitsu Obala, As v nogah, Teniški klub Koper in Košarkarski klub Primorska.

“Našim dijakom želimo zagotoviti enake pogoje za šolsko in obšolsko udejstvovanje. Zavedamo se pomena zdravega življenja in vloge, ki jo ima pri tem tudi športna aktivnost,” je še dodal Iztok Drožina. *