DomovNaši krajiPoletno varstvo v CMK-ju

Poletno varstvo v CMK-ju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Za bolj zabavne in ustvarjalne počitnice se lahko otroci in mladostniki udeležijo počitniškega programa v Centru mladih Koper, ki ga organizira Dnevni center za otroke in mladostnike Koper – PetKA.

Počitniški program Dnevnega centra Koper PetKA, ki poteka med 9. in 15. uro, vključuje različne prostočasne dejavnosti, kopanje na mestni plaži, športne aktivnosti, zabavno učenje, ustvarjalne in kuharske delavnice, družabne aktivnosti ter učne ure. Počitniški program je v celoti brezplačen.

Program DC Koper PetKA je preventivni socialno-varstveni program Centra za socialno delo Koper, ki se izvaja izven njegove redne dejavnosti. Vsebinsko zajema preventivno-vzgojne dejavnosti za otroke in mladostnike ter psihosocialno pomoč otrokom in mladostnikom. V Mestni občini Koper je edinstven, predvsem pa brezplačen in dostopen vsem otrokom ter mladostnikom iz koprske občine med 6. in 18. letom starosti.

Zaradi prostorske stiske se program že nekaj let med poletjem izvaja v prostorih Centra mladih Koper, kar omogoča obisk večjemu številu uporabnikov, širšo ponudbo aktivnosti in izvajanje več dejavnosti hkrati. S tem se lahko še bolj približa potrebam otrok in mladostnikov ter jim zagotovi kakovostno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami.

Za več informacije lahko pokličete Urško Prinčič iz Dnevnega centra Petka na 051 389 608.