DomovNaši krajiPrihodi potniških ladij v Koper

Prihodi potniških ladij v Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Uspešna sezona prihodov potniških ladij se nadaljuje tudi v poletni sezoni. Danes je v zgodnjih jutranjih urah k nam priplula prestižna potniška ladja Viking Star, z njo pa tudi 900 potnikov. 228 metrov dolga ladja slovi po modernem dizajnu, eleganci in udobju. Včeraj je Koper obiskala potniška ladja Marella Celebration s 1.200 potniki, v naslednjih dneh pa nam obeta še nekaj prihodov ladij.

Jutri se bo na potniškem terminalu v Kopru zasidrala nova ladja, in sicer Silver Whisper, ki bo pripeljala približno 350 potnikov, z ladjo MSC Lirica pa bo 23. junija v Koper prišlo 1.500 potnikov. Ta je v Koper prvič priplula aprila 2019.

Novost bo prihod ladje Silver Shadow, ki se bo v Kopru zasidrala prvič, in sicer 27. junija, in bo pripeljala skoraj 350 potnikov. Lepote našega mesta bodo raziskovali od 8. do 22. ure.

29. junija 2019 bo Koper gostil staro znanko, luksuzno ladjo Celebrity Constellation, ki bo pripeljala 2.111 potnikov. S skoraj 300 metri dolžine sodi med večje potniške ladje, ki prihajajo v naše mesto. Potnikom na krovu nudi številne bare, restavracije, bazene, casinoje, trgovine, gledališče in druge storitve.

Marella Discovery bo v tem mesecu zadnja potniška ladja, ki se bo zasidrala na koprski potniški terminal, in sicer 30. junija 2019, in bo v naše mesto pripeljala 1.800 potnikov.

Potniški terminal v Kopru sicer potniške ladje sprejema že od leta 2005. Te v Koper prihajajo celo leto in niso koncentrirane zgolj na poletno sezono. Terminal s skupno dolžino 800 metrov in globino morja 10 metrov gosti tudi največje potniške ladje. Bližina mestnega jedra in možnosti za celodnevne izlete v okoliške kraje sta pomembna razloga, da se vedno več potniških ladij odloča za postanke v Kopru.

Koper vsako leto beleži približno 60 prihodov potniških ladij in približno 80.000 potnikov. Največ turistov je iz angleško govorečih krajev, predvsem iz Velike Britanije, ZDA, Kanade, Avstralije in tudi drugih držav.