DomovNaši krajiPomagajte Osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio do nove telovadnice

Pomagajte Osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio do nove telovadnice

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio se je 1. junija prebila v finale natečaja HUDOdobra TELOvadnica. Ob včerajšnji svečani razglasitvi finalistov jo je obiskal tudi podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani.

Namen projekta HUDOdobra TELOvadnica je opozarjanje na nujnost posodobitev šolskih telovadnic, s katerimi bi zagotovili kakovostno in predvsem varno vadbo. Ustrezno posodobljene telovadnice bi namreč različnim ciljnim skupinam pomagale do ustrezne telesne zmogljivosti in posledično tudi do zdravja.

Končni cilj projekta pa je, da se v skladu s strokovnimi priporočili Fakultete za šport celostno obnovi ena šolska telovadnica, ki bo nato služila kot vzorčni primer za posodobitev vseh ostalih šolskih telovadnic.

Otroci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio so se prebili v finale. Foto: ekoper.si

OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio med finalisti

Šole, ki so se prijavile na natečaj, so na izviren način izdelale kratek posnetek oz. kolaž fotografij na temo HUDOdobra TELOvadnica. Osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio se je z zabavnim posnetkom uspelo prebiti med štiri finaliste, zmagovalca pa boste izbrali vi.

Otrokom je za uvrstitev v finale čestital in jim zaželel srečo tudi koprski podžupan Alberto Scheriani. Foto: ekoper.si

“Vesel sem, da se vam je uspelo uvrstiti med 4 finaliste, da otroci s svojim ustvarjanjem prispevate k razvoju šole in našega mesta,” je otroke nagovoril koprski podžupan Alberto Scheriani.

Vsak glas je pomemben, zato vas koprski osnovnošolci prosijo, da glasujete za njihov video Hudo telo Survivor – Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Svoj glas lahko oddate TUKAJ! *