DomovNaši krajiPomlajeni Kozlički minimalno poraženi

Pomlajeni Kozlički minimalno poraženi

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnji primorski derbi sezone se je odvil na koprski Bonifiki. Gostje so pričeli tekmo z bolj ali manj vsemi razpoložljivimi igralci, manjkali so le poškodovani, Koprčani pa so v tekmo krenili v izrazito pomlajeni zasedbi, s kopico mladincev na igrišču in na klopi, a tekma je bila pomembna predvsem za Goričane, ki so se z Olimpijo, to so doma ugnali prejšnji teden, posredno potegovali za drugo mesto na prvenstveni razpredelnici in ga po zaslugi Donatusa Edafeja tudi obdržali. Kljub vsemu so mladi kozlički drugouvrščenim Goričanom nudili več kot dostojen odpor.

Foto: PLTS

Uvodni del tekme ni ponujal večjih razburjenj. Do 21. minute so Koprčani zabeležili neuspešna poskusa aktivnega Matica Paljka in povratnika v prvo enajsterico Luke Vekića, ki je streljal z glavo. V istem obdobju sta za goste priložnosti zapravila Tine Kavčič ter Rifet Kapić. V vseh primerih pa, gostujoča enica Grega Sorčan na eni oziroma mladi Koprčan Nick Bičič na drugi strani, nista imela težav ostati nepremagana. Gostje so napadali, zadetka pa ni bilo niti v 25. minuti po poskusu nevarnega Dejana Žigona, mimo gola pa je v 29. minuti sprožil tudi Uroš Celcer, ki se je v moštvo vrnil po počitku na zadnji tekmi z Olimpijo.

Malce pred koncem prvega polčasa, v 43. minuti, je po podaji z leve strani, z glavo poskusil še Andrija Filipović, žoga pa je kak meter mimo Bičičevih vrat končala v gol-outu.

V uvodu drugega dela so pobudo prevzeli gostje, koprski vratar pa vseeno ni imel težjega dela. Omeniti velja soliden strel Bedeja Osujija z dvajsetih metrov v 61. minuti, Bičiču pa ni bilo treba posredovati.

Foto: PLTS

Dvajset minut pred koncem je po samostojni akciji in preigravanju Matej Pučko z desne strani streljal v zunanji del mreže. Pretežno mlada domača ekipa je sredi drugega polčasa v celoti vzpostavila ravnotežje, toda do zadetka so vseeno prišli gostje.

V 77. minuti je sam pred vratarja Bičiča pritekel Osuji, a je mladi domači vratar odlično posredoval, v nadaljevanju akcije pa je po podaji Osujija do žoge prišel rezervist Edafe, ki je sedem minut pred tem vstopil v igro, in iz bližine dosegel zadetek za Goričane. Menjava goriškega stratega Mirana Srebrniča se je tako še kako obrestovala. V 90. minuti so imeli domači možnost izenačiti, Vekić pa je močno streljal, a mimo Sorčanovih vrat.

V izrazito korektni tekmi je tako ostalo pri minimalnih 0:1 za izkušenejše goste.