DomovNaši krajiPopoldansko varstvo v vrtcu Kekec že 40 let

Popoldansko varstvo v vrtcu Kekec že 40 let

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem, ko so v ostalih obalnih občinah vrtci otrokom na voljo samo v dopoldanskem času, tja do 16.30 pa v Mestni občini Koper, vrtec Kekec sprejema otroke tudi v popoldanskem času, in sicer od 12. do 20. ure.

Svoje prostore v Župančičevi ulici v mestnem središču vrtec namenja za popoldansko varstvo vsaj že štirideset let. Oddelek so v preteklosti organizirali zaradi potreb staršev, ki so bili zaposleni v trgovski ali frizerski dejavnosti, sicer pa tudi danes povpraševanje po popoldanskem varstvu ni nič manjše.

Foto: pixabay.com

Potrebo po popoldanskem varstvu lahko starši otrok izrazijo že ob samem vpisu otroka ali pa to sporočijo naknadno. Cena varstva ostaja enaka varstvu v dopoldanskih urah.

Kot pravi ravnateljica koprskega vrtca Klara Franca, naj bi v popoldansko varstvo sprejemali tudi otroke iz drugih enot vrtcev v Mestni občini Koper, ki pa ne smejo preseči devet ur varstva na dan.

Tako imajo v vrtcu Kekec v popoldanskem času organizirani dve skupini  otrok. V prvi so otroci od enega do treh let starosti, v drugi pa od treh do šest let starosti. Skupini nista stalni, saj nekateri otroci vrtec obiskujejo izmenično, en teden dopoldne, drugi teden popoldne, kar pomeni, da je varstvo v celoti prilagojeno potrebam staršev.