DomovNaši krajiSTAVKA: Zagotovljeno bo nujno varstvo otrok

STAVKA: Zagotovljeno bo nujno varstvo otrok

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob jutrišnji stavki delavcev v izobraževanju bodo vrtci in šole v Mestni občini Koper zagotavljali le nujno varstvo otrok. Poleg tega pa bodo varstvo za vaše otroke zagotovili tudi v Večgeneracijskem centru Morje Koper.

V Večgeneracijskem centru Morje Koper na dan stavke tako nudijo brezplačno varstvo za vse osnovnošolce do 5. razreda, ki bo potekalo od 8. do 16. ure. Otroci naj s seboj prinesejo malico.

Pristojno ministrstvo je vrtcem v zvezi z obračunom plačila staršev za dan stavke poslalo dopis iz katerega izhaja, da vrtci staršem, ki svojega otroka ne bodo predali v nujno varstvo za dan stavke obračunajo plačilo na enak način, kot v primeru, ko otrok ostane doma in se plačilo staršev odšteje za stroške neporabljenih živil.

Naj spomnimo, da so v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) stavkali že v prejšnjem mesecu (stavkalo je več kot 40.000 izobraževalk in izobraževalcev), a vlada RS ni prisluhnila številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za vzgojo in izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela, zato so, kot navajajo na SVIZ-u, “primorani uporabiti skrajno sredstvo sindikalnega boja.” Jutri bodo tako ponovno izpeljali splošno stavko v izobraževanju in vzgoji.

Ob jutrišnji stavki delavcev v izobraževanju bodo vrtci in šole v Mestni občini Koper zagotavljali le nujno varstvo otrok. Foto: pixabay.com

Tudi tokrat predstavniki prosvete zato prosijo za razumevanje in podporo njihovim prizadevanjem ter se vsem staršem že vnaprej opravičujejo za nevšečnosti, ki jih bo stavka morebiti povzročila.