Potniška ladja MSC Lirica prvič obiskala Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper je včeraj prvič priplula potniška ladja MSC Lirica z 2323 potniki na krovu. 251 metrov dolga ladja je ena od devetih, ki bodo letos k nam priplule prvič (t. i. maiden call).

Potniško ladjo MSC Lirica je z delegacijo Mestne občine Koper in Luke Koper obiskala podžupanja Jasna Softić. Ob tej priložnosti je kapitanu Pietru Scarpatu izrekla dobrodošlico v našem mestu in z njim izmenjala priložnostne plakete.

MSC Lirica se je v Kopru ustavila na svojem 6-dnevnem križarjenju po Mediteranu, naslednjič bo k nam priplula 23. junija. Koper bo tudi letos zabeležil eno uspešnejših sezon prihodov potniških ladij. Teh bo sicer nekoliko manj kot lani, ko smo jih v Kopru lahko občudovali kar 77, bo pa število potnikov preseglo prag 100 tisoč obiskovalcev. Letošnja sezona, v okviru katere bo v Koper priplulo 69 ladij in 101.252 potnikov, bo tako primerljiva z lansko, v kateri je Koper obiskalo 101.500 potnikov, primerja pa se lahko tudi z rekordno sezono v letu 2011, ko smo zabeležili nekaj manj kot 110 tisoč potnikov.