DomovNaši krajiPredsednik Istrske županije podpira delo koprskega župana

Predsednik Istrske županije podpira delo koprskega župana

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je danes na Mestni občini Koper sprejel predsednika Istrske županije Valterja Flega in župana Buzeta Sinišo Zuliča.  Srečanje je bilo namenjeno predvsem pogovoru o skupnih projektih in snovanju načrtov v prihodnje. Dotaknili pa so se tudi še kako pereče problematike odstranitve rezalne žice na meji.

Mestna občina Koper že vrsto let uspešno sodeluje z Istrsko županijo na različnih projektih, kot je naravnovarstveni projekt LIKE, poleg tega pa so kot partnerji prijavljeni na projekt Revitas Green, ki predvideva obnovo obzidja v Kubedu, projekt s področja turizma Parenzana Colors, projekt s področja sociale Safeage, kjer je cilj izboljšati kvaliteto življenja starostnikom na domu ter projekt za mlade PAKS, ki bo namenjen preprečevanju nasilja med mladostniki ter projekt GIGANT, ki se nanaša ne neživo kulturno dediščino.

»S predsednikom Istrske županije Valterjem Flegom sva se danes srečala predvsem zato, da se pogovoriva o stvareh, ki se že nekaj časa dogajajo na naši meji. Kar nas in prebivalce hrvaške Istre najbolj moti je rezalna žica na meji,« je dejal koprski župan Boris Popovič.

Koprski župan upa, da se bo razmišljanje v Sloveniji spremenilo. »Če bi jaz odločal o tem, te rezalne žice nikoli ne bi bilo. V kolikor bom le imel možnost, jo bom tudi umaknil z meje,« je ob srečanju še dodal Popovič.

»Z Mestno občino Koper redno sodelujemo na različnih projektih in tudi v prihodnje se nadejamo takega uspešnega sodelovanja,« je po zaključku srečanja povedal predsednik Istrske županije Valter Flego ter izrazil podporo koprskemu županu Borisu Popoviču pri prizadevanjih za odstranitev žice na meji.