DomovNaši krajiFOTO: Koprsko vrhunsko tenisačico Andrejo Klepač sprejel župan Boris Popovič

FOTO: Koprsko vrhunsko tenisačico Andrejo Klepač sprejel župan Boris Popovič

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v prostorih Mestne občine Koper župan Boris Popovič sprejel koprsko tenisačico Andrejo Klepač in ji pred odhodom na finale letošnje sezone  v Singapur zaželel uspešen nastop in dobro uvrstitev.

Andreja Klepač bo skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez nastopila na finalu letošnje sezone v Singapurju, kjer bo nastopilo osem najboljših dvojic na svetu.

Klepačevo in njenega trenerja Primoža Starčiča je danes v prostorih Mestne občine Koper sprejel župan Boris Popovič. Pred odhodom na finale ji je zaželel uspešen nastop in dobro uvrstitev. Poleg prihajajočega finala je pogovor tekel o položaju slovenskih športnikov, dobri športni infrastrukturi, ki jo premore mesto Koper, župan pa ji je zaupal svojo izkušnjo, ko je pred leti tudi sam obiskal Singapur.

Za Klepačevo bo to prvi nastop med elitnimi dvojicami na zaključnem turnirju sezone 

Na zaključnem mastersu na daljnem vzhodu bo nastopilo tudi osem najboljši teniških igralk v konkurenci posameznic ter kot rečeno tudi osem najboljših dvojic. 31-letna Andreja Klepač in štiri leta starejša Maria Martinez sta si nastop na finalu priborili z nedavno zmago na močnem turnirju v Tokiu. Maria Jose Martinez Sanchez je na finalu že nastopila, leta 2009 je v paru z rojakinjo Llagostero Vives postala zmagovalka mastersa. Za Andrejo Klepač bo to prvi nastop med elitnimi dvojicami na zaključnem turnirju sezone.

V letošnji sezoni je Klepačeva združila moči s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, prekaljeno tekmovalko, ki je v svoji karieri osvojila pet turnirjev med posameznicami in kar 18 med dvojicami. Zadnja njuna zmaga 24. septembra 2017 v Tokiiu pa je bila odločilna, da sta se Andreja in Maria uvrstili na zaključni turnir v Sinagpur, kjer bo nastopilo osem najboljših ženskih dvojic na lestvici WTA za leto 2017.

Andreja Klepač se je po poškodbah, natančneje leta 2014 odločila, da bo tekmovala le v konkurenci dvojic. Do letošnjega oktobra je zmagala na petih turnirjih WTA (Tokio 2017, New Haven 2014, Seul 2015, Bastad 2014, Bad Gastein 2013), nastopila je na 29-ih turnirjih za Grand slam, od tega kar petkrat v četrtfinalu. Odlično je igrala na WTT (World Team Tennis), kjer je nastopala za ekipo Orange County Breakers in osvojila naziv “MVP” najboljše igralke.