DomovNoviceROKOMET: Tekmo odločila 7-metrovka

ROKOMET: Tekmo odločila 7-metrovka

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Areni Bonifika so se v soboto pomerili fantje Rokometnega društva Koper in Rokometnega društva Ribnica. Po izjemno izeenačenem boju je zmaga tokrat pripadla gostom.

Koprčani so tekmo začeli brez suspendiranega Rapotca. Kljub odsotnosti kapetana so začeli odločno in prevzeli niti igre v svoje roke. Z dobro igro v obrambi so uspešno zaustavljali napade gostujoče napadalne linije. V 9. minuti je Vlah ukradel žogo in sam stekel v protinapad ter zadel za 6:3. Gostje, ki se v začetnih minutah v obrambi niso uspeli sestaviti, so po zaslugi Skuška držali priključek. Kljub temu so Koprčani ohranjali prednost, v 14. minuti je Grzentič z lepim prodorom povedel na 8:5.

Sledilo je nekaj temnih minut za Koper in gostje so dosegli delni izid 3:0 in ujeli priključek pri 10:9. V 24. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Vončino, vendar brez večjega učinka.

Domača obramba je kljub temu dobro delovala, saj so domači fantje uspešno zaustavljali Henigmana in mu preprečevali, da je dosegal zadetke iz lahkega položaja. Dve minuti pred koncem polčasa je Sokolič iz 7. metrov zadel vratnico pri 13:12.

Foto: RD Koper / Matija Ščukovt

V zadnji minuti so domači poizkusili doseči zadetek s 7 igralci v polju, prišlo je do zmede pri vračanju v obrambo in gostje so dosegli lahek zadetek ter odšli na odmor z golom prednosti pri rezultatu 13:14.

Drugi polčas je otvoril Bratkovič z zadetkom po ubranjenem strelu iz 7. metrov in izenačil na 14:14. V naslednjih 2 minutah je Ribnica izvedla delni izid 2:0 in pobegnila na 14:16, reakcija domače klopi ni izostala in Vujović je vzel minuto odmora.

Koprčani so strnili vrste in s z dobro igro v obrambi uspeli ponovno ujeti priključek, podprti z obrambami Vrana, ter dosegli 3 zaporedne zadetke in prišli na vsega zadetek zaostanka pri 24:25.

V 54. minuti sta sodnika izključila Henigmana zaradi nešportnega obnašanja, le nekaj sekund kasneje pa je Bratkovič zadel iz 7. metrov in izenačil na 27:27. Ob končnem izenačem rezultatu 30:30 je gostom za napad ostalo slabe pol minute, kar so s počasno igro in iskanjem šanse za strel s pridom izkoristili, saj so izsilili sedem-metrovko 3 sekunde pred iztekom igralnega časa. Skušek ni izpustil priložnosti in prinesel novo zmago svoji ekipi – zmaga Ribnice z izdom 30:31.

Naše fante čaka naslednji teden tekma v Dobovi, kjer bo ponovno vroče.