DomovŠportKošarkarji Sixt Primorske do zmage v Beogradu

Košarkarji Sixt Primorske do zmage v Beogradu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Trener Koprčanov Jurica Golemac je s svojimi tigri regionalno ligo začel z zmago. Dobili so prvo četrtino in nato v 12. minuti vodili z 11 točkami prednosti, ki pa se je ob koncu druge četrtine skorajda povsem stopila.

V zadnjih trenutkih prvega polčasa je prednost gostov na pet točk s trojko povišal Mirko Mulalić. Slednji je v 25. minuti podal Hrvatu Marijanu Čakarunu, ki je z zabijanjem povišal prednost Sixta na devet točk (47:56), po trojkah Tadeja Fermeta pa je bil izid 64:54 in 72:62, prav ob koncu predzadnjega dela igre pa je koprska zasedba po košu Nejca Zupana vodila za 12 točk.

Foto: Sixt Primorska

Toda tri minute pred koncem so domači znižali zaostanek na pet točk (75:80), Božo Đurasović pa je minuto pred koncem izenačil na 83:83. Po novem izenačenju (85:85) so domači zahtevali minuto odmora, po kateri gostje niso zadeli. V podaljšku so bili Primorci nato gospodarji. Z delnim izidom 9:0 so si priigrali dovolj visoko prednost za končno zmago.

Najboljši igralci slovenske ekipe so bili Ferme (20 točk, 5 podaj), Mulalić (20 točk) in Čakarun (19 točk, 5 skokov, 3 podaje).

Aleksandar Ćapin, ki je v Sixtu igral od srede minule sezone, je za beograjsko zasedbo dal 14 točk. Sixt Primorska bo v petek, 13. oktobra, na prvi tekmi domače lige Nova KBM gostovala v Laškem pri Zlatorogu.