DomovNoviceKoprčani do nove pomembne zmage

Koprčani do nove pomembne zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali ormoški Jeruzalem z 31:28 (15:14).

Rokometaši Kopru se tudi s tretjega gostovanja v ligi NLB v tej sezoni vračajo domov s točkami. Potem ko so v Trebnjem iztržili remi, v Ljubljani pa tesno zmago, so tokrat dve točki zasluženo odnesli iz Ormoža. Koprčani so tako ohranili vodstvo na lestvici, Jeruzalem pa po prvem domačem porazu ostaja na sredini razpredelnice z izkupičkom petih točk iz petih tekem.

Foto: Matia Ščukavt

* Dvorana na Hardeku, gledalcev 400, sodnika: Kavalar (Celje), Nahtigal (Ljubljana).
* Jeruzalem Ormož: Šulek, Voljč, Čudič 8 (3), Žižek-Cvetko, Niedorfer, Žuran 8, Hebar 1, Kocbek 2, Balent, Ozmec 1, Ciglar, Mesarič 3, Vujović, Rajšp 2, Cirar, Kavčič 3.
* Koper 2013: Vončina, Dolenc, Grzentič 5, Vlah 6, Krečič 2, Matijaševič 3, Kocjančič, Vran, Moljk, Zugan, Rapotec 8, Sokolič 3 (1), Guček, Marić 1, Planinc, Bratkovič 3.
* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (3), Koper 2013 1 (1).
* Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Koper 2013 16 minut.
* Rdeči karton: /.

Eden od dveh derbijev kroga je postregel z lepo in razburljivo predstavo. Kot sta pred dvobojem napovedovala oba stratega, je bil rezultat vseskozi tesen, o zmagi pa so na koncu odločale malenkosti oziroma so do nje prišli nekoliko izkušenejši gostje, ki so znali v zaključku zadržati minimalno prednost.

Tekmo so sicer bolje začeli domačini (9:5), vendar po vsakem uspešnem nizu je sledil nekajminutni padec v njihovi igri. Tako so Koprčani v prvem polčasu prešli v vodstvo z delnim izidom 8:2 (13:11), v nadaljevanju pa z 6:1 (19:17 – 20:23).

Vsakokrat je odločilno vlogo odigral eden najizkušenejših na parketu, 33-letni krilni igralec Kopra Uroš Rapotec. Pri prvem preobratu je dosegel štiri od osmih zadetkov Kopra, pri drugem pa dva od šestih. Rapotec je bil z osmimi zadetki iz devetih poskusov tudi najboljši strelec Kopra. Na drugi strani sta jih po osem zabila Bojan Čudič in Rok Žuran.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Riko Ribnico, ormoška pa Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 14. oktobra.