DomovŠportKošarkarji Sixt Primorske v dobrodelnem duhu do zmage nad Ilirijo

Košarkarji Sixt Primorske v dobrodelnem duhu do zmage nad Ilirijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na pripravljalni tekmi, premierni v Areni Bonifika, premagali moštvo Ilirije, z 91:57. Dvoboj z ljubljansko ekipo je imel humanitarno noto, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za Eurono Llumnico, ki je že od malega prikovana na invalidski voziček.

Primorsko moštvo je na krilih Tadeja Fermeta, v prvem polčasu je ob petih zadetih metih za tri točke dosegel kar 19 točk, s 24 točkami pa je bil na koncu tudi najboljši strelec tekme, hitro prevzelo pobudo na igrišču. Vodstvo je naraščalo iz minute v minuto, Ilirijani so nekajkrat zagrozili le v uvodnih trenutkih tekme, na koncu pa so se Primorci veselili zanesljive zmage. Glavni trener Jurica Golemac je na parket poslal vseh 12 igralcev, točk ni dosegel le Daniel Vujasinović, ki so ga pestile bolečine v nogi.

Foto: Sixt Primorska

Rezultat tekme tokrat ni bil v ospredju. V Areni Bonifika je bila prisotna Eurona Llumnico, dekle, ki se že od rojstva bojuje s poškodbo hrbtenice.

“Vsi si želimo, da bo Euronino zdravljenje čim bolj uspešno, še vedno se zbirajo prispevki in donacije za operacijo, s katero bi lahko shodila. Eurona je in bo vedno dobrodošla na tekmah Sixta Primorske, k zdravljenju pa je sredstva že prispeval tudi generalni sponzor kluba, podjetje Sixt Slovenija,” so sporočili iz kluba.

Foto: Sixt Primorska

»Tigri« bodo na parket znova stopili že v sredo, ko se za izbrance Jurice Golemca v Beogradu začenja prva sezona v Drugi diviziji Lige ABA. V novoustanovljeno regionalno tekmovanje se je Sixt Primorska prebila preko kvalifikacij v Laktaših, redni del sezone pa bo začela s tekmo proti Dynamicu. Tekma s klubom, dres katerega nosi tudi nekdanji igralec primorskih »tigrov« Aleksandar Ćapin, se bo v Športni dvorani Ranka Žeravice začela ob 20. uri.