DomovŠportKOŠARKA ZA DOBER NAMEN: Sixt Primorska se bo v soboto pomerila z Ilirijo

KOŠARKA ZA DOBER NAMEN: Sixt Primorska se bo v soboto pomerila z Ilirijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske bodo v soboto ob 19. uri v koprski Areni Bonifika po preložitvi uvodnega kroga lige Nova KBM zaradi sodniške stavke odigrali pripravljalno tekmo z ekipo Ilirije. Dvoboj z novopečenim ljubljanskim prvoligašem bo imel tudi dobrodelno noto, saj bodo zbirali sredstva za zdravljenje Koprčanke Eurone Llumnice.

Minuli teden je primorska ekipa uspešno prestala kvalifikacije za drugo divizijo lige ABA, v luči prestavitve vseh tekem članskih tekmovanj, torej tudi tekem lige Nova KBM, pa bo moštvo soboto izkoristilo za pripravljalno tekmo s KD Ilirija. Ljubljanska ekipa bo novo sezono začela s kar 49 zaporednimi zmagami v ligaških tekmovanjih – minulo sezono 2. SKL so Ilirijani sklenili neporaženi, z 22 zmagami na prav toliko tekmah.

Sixt Primorska je sezono 2017/18 odprla v Laktaših, kjer so izbranci Jurice Golemca sodelovali na kvalifikacijah za mesto v drugi diviziji lige ABA. Po porazu na uvodni tekmi – po kar treh podaljških so izgubili proti Vršcu (106:109) – so nato dobili zaporedni tekmi, v četrtek proti Širokem (81:69) in v petek proti Sutjeski (86:78), ter se tako uvrstili v novoustanovljeno regionalno tekmovanje.

Foto: Vojko Rotar

Tekma z dobrodelno noto: Pomagali bodo Euroni

Tekma v Areni Bonifika bo imela tudi humanitarni namen, saj bo KK Sixt Primorska zbiral prostovoljne prispevke za Eurono Llumnico. Dekle iz Kopra se je rodilo s poškodbo hrbta, ki jo je prikovala na invalidski voziček. Zdaj se ji v tujini ponuja priložnost operacije, po kateri bi imela veliko možnosti, da shodi. Zaradi izjemno visoke cene tovrstnih operacij so se pri Sixtu Primorski prek Ernesa Karahodžića, idejnega vodje projekta “Pomagajmo pomoči potrebnim, pomagajmo sočloveku, pomagajmo Euroni”, ter ob pobudi kapetana članskega moštva Nebojše Joksimovića odločili, da bodo Euroni priskočili na pomoč.

Pred in med sobotno pripravljalno tekmo z Ilirijo bodo na vhodih v Areno Bonifika ter v dvorani zbirali prostovoljne prispevke, ki bi lahko Euroni vsaj nekoliko pomagali pri bitki s poškodbo. Vstop na tekmo bo prost, prostovoljne prispevke pa bo klub zbiral na za to posebej označenem mestu.

Euroni lahko pomagate tudi s finančno donacijo, ki bo v celoti namenjena zdravljenju, h kateremu je sredstva že prispeval tudi generalni pokrovitelj primorskega kluba, podjetje Sixt Slovenija. Podatki za nakazilo finančne donacije se glasijo: Eurona Llumnica, Dolinska cesta 3f, 6000 Koper-Capodistria, TRR: SI 56 1010 0003 9695 014.