DomovNaši krajiPrek ankete do aktivnega sodelovanja mestnih trgovcev za še pestrejšo Sladko Istro

Prek ankete do aktivnega sodelovanja mestnih trgovcev za še pestrejšo Sladko Istro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper si prizadeva, da bi se mestni trgovci, gostinci in ostali podjetniki še aktivneje vključili v organizacijo Sladke Istre.

Najslajša prireditev v državi in največja prireditev v slovenski Istri – Sladka Istra, ki jo bomo v Kopru znova gostili 23. in 24. septembra, letos prinaša tudi pomembno novost. Lokacija prireditve se namreč seli v samo osrčje mesta, kar pomeni, da bodo sladke stojnice poleg Taverne in Carpacciovega trga zavzele tudi Titov trg in tako s sladkimi potmi povezale še Prešernov, Staničev in Gortanov trg.

Ker je pri organizaciji tovrstne prireditve pomembno tudi sodelovanje z mestnimi trgovci, gostinci in ostalimi podjetniki, jim je Turistična organizacija Mestne občine Koper v teh dneh posredovala spletni vprašalnik, prek katerega si prizadevajo opredeliti njihovo konkretnejše sodelovanje na Sladki Istri 2017, prav tako se v občini nadejajo, da bodo prek vprašalnika prišli do dodatnih predlogov za še bolj pester program prireditve.

Foto: arhiv ekoper.si

Že pred časom so se na dveh sestankih, na katerih so bili prisotni trgovci in predstavniki občine dogovorili, da bi trgovine in lokali v času Sladke Istre prireditvi ustrezno prilagodili urnike obratovanja, zdaj pa bi na podlagi vprašalnika in pobud njihovo sodelovanje pri organizaciji prireditve še konkretneje zastavili. Poleg tega bodo podatki, ki jih bodo pridobili skozi vprašalnik, služili kot osnova za pripravo promocijskih materialov, programa, itd.

Rok za izpolnitev vprašalnika je 7. avgust 2017. Vprašalnik lahko izpolnijo vsi ponudniki, ki imajo svoje poslovne prostore v mestnem jedru Kopra in se želijo aktivneje vključiti v oblikovanje programa letošnje Sladke Istre.

Vprašalnik je dostopen TUKAJ.