DomovNaši krajiSprememba avtobusnih linij za Markovec in Žusterno

Sprememba avtobusnih linij za Markovec in Žusterno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V četrtek, 3. avgusta, bo prišlo do spremembe proge na avtobusnih linijah 5 in 6, ki iz Kopra peljeta v Žusterno in na Markovec. Progi bosta na Markovec po novem speljani po ulici Vena Pilona, s čimer bo razbremenjena ulica Dolga Reber v Žusterni.

Koprska občina je spremembo prog dveh avtobusnih linij uvedla zaradi prilagoditve avtobusnih prevozov novim prometnim razmeram na obalni cesti med Koprom in Izolo.

Največja novost, ki jo sprememba predvideva je ta, da avtobus po novem ne bo več vozil po ulici Dolga Reber, temveč bo preusmerjen na ulico Vena Pilona in naprej na Krožno cesto na Markovcu, kar pomeni tudi uvedbo dveh novih avtobusnih postaj, in sicer ob podhodu v Semedeli in pri osnovni šoli Antona Ukmarja, ukinjata pa se postajališči na Dolgi Reber.

Obračališče v Žusterni. Foto: Vojko Rotar

V okviru spremembe bo občina ustrezno označila tudi obračališče v Žusterni, kjer bo avtobus obrnil in svojo pot nadaljeval nazaj proti mestu ter se preusmeril na ulico Vena Pilona.

Ulica Dolga Reber bo po novem razbremenjena, saj bosta avtobusni liniji 5 in 6 na Markovec vozili prek Semedelskega nadvoza in ulice Vena Pilona. Foto: Vojko Rotar
Sprememba je začasne narave, gre za takojšnje reševanje problematike ozke ter strme ulice Dolga Reber. Občina bo do novega šolskega leta skupaj s prevoznikom in krajevno skupnostjo poiskala alternativno rešitev, ki bo najbolj optimalna in bo krajanom Žusterne ter Markovca zagotavljala direkten avtobusni prevoz v in iz centra mesta Koper.