DomovNaši krajiPri postavitvi svetlobne okrasitve Da Pontejevega vodnjaka je prišlo do nesporazuma – napaka je že odpravljena

Pri postavitvi svetlobne okrasitve Da Pontejevega vodnjaka je prišlo do nesporazuma – napaka je že odpravljena

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pri postavitvi svetlobne okrasitve Da Pontejevega vodnjaka na Prešernovem trgu v Kopru je prišlo do očitne napake. “Pri komunikaciji med nami, MK Illumination, d.o.o. in izvajalci, je prišlo do nesporazuma oz. napačnega tolmačenja lokacije oz. načina postavitve zgoraj omenjene dekoracije,” je nesporazum, ki je v javnosti prerasel v pravo polemiko, danes pojasnil Damijan Zalokar iz podjetja MK Illumination, dobavitelj nove svetlobne okrasitve mesta Koper. 

“Takšna postavitev okrasitve niti slučajno ni bila dogovorjena,” je danes v video izjavi potrdil tudi koprski župan Boris Popovič, ki je že konec minulega tedna, še preden se je v javnosti sprožila polemika, opozoril na nepravilnost in izvajalcu postavitve – Marjetici  Koper naročil takojšnjo odstranitev. Ta je, zaradi dinamike dela in že vnaprej določenih obveznosti, z odstranitvijo svetlobnih elementov začel šele danes.

Foto: Facebook PN

Pričakujem, da bodo lučke odstranjene in da bo Prešernov trg okrašen kot smo se dogovorili in kot je predvideno v projektni nalogi,” pojasnjuje župan ter koprskim občankam in občanom zagotavlja, da bo vse urejeno tako, kot mora biti in to zelo hitro.

Odgovornost za nastalo napako nase v celoti prevzemajo v podjetju MK Illumination. Kot navajajo je nadzorna oseba izvajalca po obhodu lokacije v soboto, 13. oktobra, napako tudi sama opazila in temu primerno ukrepala. “Na vas se obračamo z iskrenim opravičilom zaradi napake pri postavitvi praznične osvetlitve. Prevzemamo vso odgovornost in se Mestni občini Koper opravičujemo, za nastalo situacijo,” so še zapisali v elektronskem sporočilu, ki so ga v pojasnilo poslali na Mestno občino Koper.

V času objave pojasnila Mestne občine Koper je svetlobna okrasitev na Prešernovem trgu v Kopru že v celoti odstranjena.