DomovNaši krajiPri Vinakopru ponovno v veljavi prvotni prometni režim  

Pri Vinakopru ponovno v veljavi prvotni prometni režim  

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na odseku Šmarske ceste, med poslovalnico Merkur in družbo Vinakoper, je ponovno v veljavi prvotni prometni režim, ki omogoča nemoteno vključevanje in zavijanje na parkirišče ob Vinakopru na eni ter Merkurju in cvetličarni na drugi strani. Količke, ki jih je občina postavila pred poletno sezono 2017, so včeraj odstranili, v kratkem bodo na novo zarisali tudi talno signalizacijo.

Spomnimo, da je bila sprememba prometnega režima na tem delu Šmarske ceste, ki jo je občina uvedla pred poletjem 2017, eden prvih ukrepov za izboljšanje pretočnosti prometa. V izogib večjim prometnim zastojem je občina takrat sprejela odločitev, za to pa pridobila tudi soglasje upravljavca ceste – Direkcije RS za ceste, da začasno ukine zavijalne pasove, zariše polno črto in postavi količke, ki preprečuje nedovoljeno zavijanje v levo.

Na podlagi pobude družbe Vinakoper, trgovine Merkur in cvetličarne Gea, ki delujejo v neposredni bližini, je v začetku letošnjega leta ponovno preverila učinkovitost veljavnega ukrepa in ugotovila, da ta ni dosegel svojega namena. Količke so zato včeraj že odstranili, v kratkem bodo delavci Cestnega podjetja Koper na novo zarisali talno signalizacijo in odstranili prometne znake, ki prepovedujejo zavijanje z glavne ceste.

Foto: Radio Capris